Go Fun Yourself

18 ani… ce vârstă minunată. Nu că aş avea ceva impotriva vârstei mele care peste 4 ani e fix dublu, dar dacă printr-o minune m-aş trezi într-o bună (chiar foarte bună) dimineaţă la vârsta majoratului şi aş primi cadou o maşină, în mod sigur situaţia ar fi diferită astăzi faţă de când aveam eu 18 ani.

Dar sa o luăm concret:

Mă trezesc la vârsta libertăţii maxime, ziua majoratului aşteptată încă de când mi-am făcut buletinul. Teoretic e vârsta la care ar trebui să fii capabil să iei decizii singur, vârsta la care ai liber la vot, condus, băuturi alcoolice, ore înaintate la care să ajungi acasă şi tot felul de nebunii care îţi trec prin cap.

Vremurile de atunci

Singura maşină pe care aş fi putut-o primi ar fi fost bătrâna şi tradiţionala maşină  a părinţilor. Şi primită doar cu titlu de împrumut în cazuri extreme, eventual doar prima zi să merg la şcoală cu ea, apoi tot lipa-lipa pe jos că doar nu m-a făcut mama în maşină (vorba maică-mi). Şi ar mai fi condusul înapoi de la vreun grătar sau nuntă când l-aş fi înghesuit pe tata cu un pahar de rachiu doar-doar mă va lăsa să conduc la întoarcere. Rar vedeai pe atunci ca un părinte să-i cumpere copilului maşină nouă. Chiar şi cei care aveau bani din belşug, parcă erau mai responsabili iar copilul trebuia mai întâi să merite aşa un cadou. Şi dacă aş fi primit-o fără nici o condiţie, unde să ma duc cu ea? Mai departe de satul bunicilor oricum nu am fost niciodată şi mi-ar fi fost frică să nu mă rătăcesc.

Vremurile de acum

Mă trezeşte alarma telefonului meu smart însă dau cu degetul pe zzzz şi reuşesc să mai fur 15 minute de somn. Nu cred că au trecut nici 5 când sună din nou iar de data asta chiar mă ridic. Pornesc expresorul de cafea, radioul din telecomandă şi văd pe măsuţa din colţ un mesaj pe monitorul laptopului care e deschis: Te aşteaptă o surpriză în faţa casei. Go Fun Yourself. Ştiu că părinţii îmi fac mereu surprize plăcute şi mă gândesc la vreun căţeluş sau o pisică; trag repede o haină pe mine şi ies în curte pregătită să îmbrăţişez un ghemotoc. Când colo ce să-mi vadă ochii? O frumuseţe de maşină, mică dar elegantă, cu o grilă frontală impunătoare în formă de X, lumini de zi cu tehnologie LED, spoiler sportiv, stopuri conturate, făcută parcă să iasă în evidenţă. Recunosc sigla din prima: Toyota, dar marca? Văd într-o laterală scris AYGO. Ce Aygo o fi asta că am mai văzut Aygo dar nu şi aşa superbitate! Scot repede telefonul care ma insoţeşte şi la baie şi dau un search pe vestitul Google: auto nou Toyota Aygo şi mă luminez: e noul Aygo, producţie 2014 (doar merit ce e mai bun), îmi fac repede un selfie cu maşina şi-l şi postez pe Facebook (până diseară sigur strâng peste 100 de like-uri).

O examinez cu atenţie la exterior. E perfectă. La interior e extra-mega-super aşa că mă hotărăsc să dau o tură cu ea.

aygo8-250x250

Intru repede in casă, trag pe mine jeanşii de firmă şi-un tricou asemenea, puţin luciu de buze, mascara, mâna de două ori prin păr şi sunt gata de drum. Îmi sun cea mai bună prietenă să îi arăt şi ei surpriza şi după ce trec pe la ea şi decide să meargă cu mine, pornim la drum. Ar fi banal să ne plimbăm doar prin oraş aşa că decidem să facem ceva inedit. Folosesc opţiunea x-nav de pe ecranul tactil al noului Aygo şi activez hărţile 3D ale Europei. Selectez Bucureşti şi ne pregătim de drum, distracţie şi shopping. Forma aerodinamică, cupola curbată, culoarea, X-ul mare din faţă, forma farurilor, eleganţa şi îndrazneala acestei maşini sigur mă vor face remarcată în trafic.

Ne dăm check-in în locurile pe unde trecem, zâmbim dulceag baieţilor care opresc în dreptul nostru la semafor admirându-ne maşina (sau pe noi), intrăm pe autostradă şi gonim cu viteza vântului…

Opresc în Pipera la Toyota şi îmi schimb culoarea grilei în formă de X şi a consolei interioare (dacă tot se poate, de ce nu?). Apoi urmează o sesiune de shopping prin câteva centre comerciale (bineînţeles pozate şi puse direct pe Facebook) şi o tură printr-o parcare subterană mult mai mare decât singura pe care o avem noi în oraş unde probez camera retrovizoare pentru câteva parcări care alffel s-ar fi soldat cu câte un mare eşec.

A venit deja seara şi e drum lung până acasă, aşa că decidem să rămânem la un hotel. Mâine poate mergem la mare. Sau până mâine poate vedem cum e într-un club de capitală…De ce nu? Am 18 ani, sunt majoră, vaccinată, pot să fac ce vreau…şi am şi cu ce!

Articol scris pentru Proba 2: Toyota Aygo. Go Fun Yourself din cadrul competitiei SuperBlog2014

Reclame

4 gânduri despre „Go Fun Yourself

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s