Sendvis profile

Un nou loc de muncă aduce cu sine o locaţie nouă, noi responsabilităţi, noi sarcini dar şi noi colegi. Cu unul poate te înţelegi din prima doar din priviri, altul poate îţi pare nesuferit sau arogant, un altul e decurcăreţ iar altul îţi poate părea prea sofisticat.

In funcţie de personalitatea fiecăruia, de felul în care se poartă la muncă, cum se îmbracă sau vorbeşte, îţi poţi face o idee despre fiecare dacă îi asociezi persoana cu un sendviş. Da, un sendviş!

Un sendviş e format din două felii de pâine în interiorul cărora se află tot felul de ingrediente, la fel ca şi în cazul oamenilor care au aceeaşi structură (două mâini, două picioare, doi ochi, două urechi) dar sunt atât de diferiţi unul de celălalt.

De exemplu avem gospodina. Îşi face treaba cu sfinţenie, ştie locul fiecărui lucru, nu încurcă niciodată sarea cu piperul iar ceea ce iese din mâna ei e mereu apreciat de cei din jur. E specializată pe mâncare gătita (pe care uneori o aduce în caserolă la serviciu), rar o vezi prin restaurante sau la un suc la sfârşitul programului cu prietenii. Pentru ea sendvişul potrivit este unul alcătuit dintr-o baghetă mică tăiată pe orizontală, unsă cu un strat generos de Cremă de Branză Natur, două şniţele din piept de pui, felii de caşcaval, o roşie şi salată verde. Sendvişul Gospodinei ar arăta cam aşa:

DSC_1035

Avem apoi tipa hot, acea bombă sexi după care bărbaţii întorc privirea când le trece pe lângă birou pentru a duce câteva hârtii şefului. Imaginaţia le ia foc atunci când ea intră în încăpere însă sunt conştienţi că dacă gustă din ea, s-ar putea să ia foc şi gura nevestii, nu doar imaginaţia lor. Pentru ea sendvişul potrivit ar fi unul făcut dintr-o chiflă graham, primul strat cremă de brânză apoi salată, şuncă de curcan, câteva felii de mozzarella stropite cu puţin ulei de măsline şi presărate cu chilli, din nou şuncă, salată şi felia de chiflă. Sendvişul ei ar arăta cam aşa:

DSC_0001

Avem apoi lacto-vegetariana. Pentru ea nu există carne. De niciun fel. Pare măritată cu serviciul, nu îşi observă colegii de sex masculin şi în ciuda faptului că aleargă toată ziua, e mereu fresh. Se prinde repede (la fel ca laptele) de orice situaţie şi e suficient doar să-i sugerezi ceva că deja problema e pe jumătate rezolvată. Este procupată de sănătate şi ştie leacuri pe bază de plante pentru fiecare boală. Multe persoane încearcă să fie ca ea, dar îşi dau seama cât e de greu, mai ales cu toate tentaţiile din jur. Pentru ea, sendvişul potrivit trebuie să aibă doar brânzeturi şi vegetale şi ar fi alcătuit dintr-o chiflă cu seminţe, salată verde, caşcaval feliat, roşii, felii de mozzarella, câteva felii de ardei gras şi germeni de lucernă cu trifoi roşu (de care tu probabil nu ai auzit, dar ea ştie că aceştia sunt hrană vie, fiind bogaţi în proteine, fosfor, calciu, magneziu, potasiu şi zinc). Sendvişul ei ar arăta cam aşa:

DSC_1040

Avem apoi tipa descurcăreaţă. Ea preia toate sarcinile pe care ceilalţi nu le pot duce la bun sfărşit. Are cunoştinţe peste tot, la Finanţe, la Primărie, la Mediu, chiar şi in Poliţie. Se strecoară ca un peşte şi iese cu bine din orice situaţie. E preferata tuturor pentru că se pricepe la dat sfaturi şi oferă ajutor fără să stea pe gânduri. Iar de cele mai multe ori sfaturile ei chiar sunt de calitate. Pentru ea, cel mai potrivit e Sendvişul Somonel, făcut dintr-o chiflă cu seminţe de susan, cremă de brânză cu somon, salată verde, caşcaval feliat şi felii de somon afumat. Sendvişul ei ar arăta cam aşa:

DSC_1028

La categoria bărbaţi, avem tipul care pare cu mult mai tânăr decât este. Uitându-te la el, te întrebi dacă a terminat liceul însă e mai şcolit decât ceilalţi. În ciuda cunoştinţelor dobândite, şi a experienţei de viaţă pe care nu o arată prin fizicul său, uneori se poartă infantil. E colegul a cărui voce se inmoaie atunci când vorbeşte la telefon cu mama sa dar e autoritar cu ceilalţi. Dacă ai avea ocazia să-l cunoşti personal, vei observa ca are o colecţie impresionantă de jucării de pluş în dormitor iar pe uşa de la baie îi atârnă haina de la pijama pe care stă imprimat Superman. Pentru el sendvişul potrivit sigur ar avea pe lângă un strat de brânză şi câteva figurine, eventual o buburuza sau un pinguin (căci aşa îl alinta mama în copilărie: buburuzica mea sau pinguinul lu’ mama). Sendvişul lui ar arăta cam aşa:

DSC_1024

Avem apoi carnivorii. Aceştia sunt cei mai complecşi dar şi serioşi colegi. Nu se încurcă în detalii, taie în carne vie atunci când cei pe care îi consideră inferiori greşesc, dar cu toate acestea sunt savuroşi în timpul liber. E o plăcere să ieşi cu ei la o bere, dar în mod sigur aşteaptă-te să comande şi mici la bere, căci la ei orice masă trebuie să aibă multă carne. Femeile roiesc în jurul lor căci au un fizic de invidiat, însă ei îşi aleg cu grijă prada. Adulmecă orice colegă nouă dar în special le place carnea fragedă. Sendvişul lor ar fi alcătuit dintr-o chiflă cu susan, cremă de brânză natur, salată, şuncă de curcan feliată, caşcaval felii, bacon, roşii şi şuncă Praga. Sendvişul unui carnivor ar arăta cam aşa:

DSC_0011

Avem apoi colegul care e identic cu tine. Aveţi aceleaşi pasiuni, vă plac aceleaşi mâncăruri şi chiar aţi avea o rudă comună. Te înţelegi bine cu el şi pe lângă faptul că îţi este coleg, îl vezi ca pe un frate geamăn cu care împarţi orice. Pare un om simplu, dar la fel ca tine e mai mult decât arată. Sendvişul lui ar fi format din două felii de pâine albă simplă, fără seminţe sau ingrediente secrete, salată, şuncă, rondele de brânză albă delicată, roşii şi caşcaval. Sendvişul lui ar arăta cam aşa:

DSC_0003

Avem şi colegul FanBrânză. Acesta e alb la ten şi te întrebi mereu dacă îi e frică de soare. Îl vezi mereu purtând ochelari de soare iar concediile şi le petrece doar la munte. Vorbeşte mereu de părinţii lui care sunt fermieri şi cum a crescut el la ţară doar cu lapte, brânză şi mămăligă. Visează să ajungă bogat după ce părinţii îi vor lăsa moştenire turma de vaci pe care o au… însă până atunci trebuie să lucreze, la fel ca tine, pentru a-şi întreţine familia. Pentru el sendvişul perfect ar fi dintr-o baghetă secţionată pe orizontală, un strat cremă de brânză, salată, şuncă, rondele de brânză albă delicată, roşii, castraveţi şi caşcaval. Sendvişul lui ar arăta cam aşa:

DSC_1038

Iar la final, îl avem pe cel care îi supraveghează pe toţi. Poate fi chiar şeful de departament sau şeful cel mare, însă el e cel mai greu de ghicit. La o primă analiză, oricum e mai diferit decât ceilalţi. Dacă ajungi să îl cunoşti, sau să îi intri în graţii, puteţi fi cei mai buni colegi. În mod sigur îl vei adora odată ce îl vei cunoaşte cu adevărat căci nimeni nu ajunge şef daca e afurisit cu toţi cei din jur. Sigur cineva l-a plăcut, şi nu oricine. Problema e că nu prea se deschide în faţa celorlalţi şi trebuie să o iei uşor cu presupusul. Dar aici te ajut eu. E făcut dintr-o pâine cu tot felul de seminţe şi făină neagră (căci i-a fost greu să ajungă acolo unde e acum). Pâinea e secţionată pe orizontală şi urmează un prim strat făcut dintr-o omletă cu şuncă şi măsline (dar asta vei descoperi doar dacă reuşeşti să-i ajungi la inimă), apoi are mozzarella rasă şi urmează capacul. Dar ar fi prea simplu să se termine aşa. Capacul e crestat în multe locuri (şi asta arată toată experienţa acumulată), iar din loc în loc sunt introduse bucăţele de mozzarella şi bacon. E băgat la cuptor pentru 15 minute, timp în care mozzarella se topeşte şi se revarsă peste aroma de bacon a cărui grăsime începe să sfârâie. Mirosul e duşmanul oricărei persoane aflată la dietă, iar gustul înseamnă abandon total. Sunt sigură că şi tu ai vrea aşa un şef. Ia uite-l cum arată:

DSC_1008 DSC_1012

Pentru că eu am colegi de calitate după care m-am inspirat în crearea acestor sendvişuri, am folosit doar produse de calitate marca Delaco.

Tu ce fel de colegi ai? Îi regăseşti printre sendvişurile mele? Sau poate te regăseşti pe tine?

Articol savuros scris pentru proba 6 din cadrul Competitiei SuperBlog 2014: Sendviş Profile

45 de gânduri despre „Sendvis profile

      1. Măriuța Lazăr

        Musai! Cred ca in curand o sa am o atitudine de sef adaptata conditiilor de camin ca pare satios si nu prea complicat de pregatit.
        Dar se poate realiza un sedvis de sef in cuptorul cu microunde? 😀

        Apreciază

      2. irinacalistru Autor post

        Sigur ca se poate. Daca nu ai unde pregati omleta si pe aceasta o poti inlocui cu un amestec din sunca taiata cubulete mici, cascaval ras, un pic de sare si oregano sau busuioc uscat. Poti folosi chifle in loc de paine (gasesti la Lidl tot felul de chifle, simple, cu susan, cu seminte), tai pe orizontala chifla si pui compozitia cu sunca si cascaval (cascavalul se va topi si va tine bine sunculita sa nu curga din sendvis). Apoi crestezi capacul mai intai cu linii verticale apoi orizontale cat sa formezi un fel de grilaj iar in gaurile formate poti baga felii subtiri de bacon si mozzarela. Si aici poti modifica si poti incerca cu sunca sau felii de carnat ori kaizer (daca iti place mai gras) si feliute de cascaval, depinde ce ai tu in frigider (cascaval gasesti in orice magazin insa mozzarella mai mult in supermarketuri). Poti pune si cate un pic de unt din loc in loc, poti presara patrunjel maruntit sau cate o bucatica mica de usturoi daca nu ai o intalnire amoroasa dupa ;). La sfarsit mai razi un pic de mozzarella sau cascaval si dai la microunde la o temperatura medie cam 3-4 minute. Ar trebui sa fie suficient. Ideea e sa se topeasca cascavalul (sau mozzarella) si sa se combine fain in paine.

        Apreciază

  1. Placinta Oana

    Este foarte interesant articolul tau! Nu m-am gandit niciodata sa asociez un sadwich cu un tip de personalitate. Dar ai mare dreptate! Cert e ca le-as proba pe toate si doar cu produse Delaco (pe care le folosesc si eu si sunt foarte delicioase). 😉

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  2. mikyfreestyle

    Super interesant…toate par a fi delicioase dar cel care ma inspira cel mai mult,si asta nu pt ca e sandwich-ul sefului ci pentru ca e regele sandwich-urilor e ultimul…Am sa il incerc chiar in seara asta…Felicitari !!!!

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. irinacalistru Autor post

      Ma bucur ca te regasesti printre descrierile facute de mine Andreea. Sendvisul gospodinei e unul din preferatele mele, mai ales daca adaug in compozitia pentru snitel pe langa ou, faina, lapte, sare si un pic de busuioc uscat sau oregano.

      Apreciază

      Răspunde
    1. irinacalistru Autor post

      Va invit cu drag sa-l recititi si in alte circumstante…desi ma indoiesc ca starea va fi cu mult diferita…pofta ramane, zambetul in coltul gurii banuiesc ca ramane si el…de trimis prin curier un sendvis nu prea mai am cum, s-au epuizat in secunda 2, de-abia am apucat sa le fac poze 😉

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un răspuns către simona borascu Anulează răspunsul