Mamele se gândesc la toate…

Ajunsă în faţa uşii, Ioana îşi căuta cu emoţie cheile în poşetă. Era conştientă de faptul că acasă nu o mai aştepta nimeni cu masa pusă şi mirosul de prajitură cu mere şi scorţişoară, proaspăt scoasă din cuptor. Acum realiza de fapt că pentru o perioadă va trebui să se descurce singură. La doar 17 ani trecuse prin mai multe decât alţii într-o viaţă de om, dar toate necazurile nu au făcut decît să o maturizeze, să o întărească şi să o pregătească pentru viitor.

În sfârşit găsi cheile şi deshise uşa. Câteva clipe nu îndrăzni să intre; stătea în uşa şi privea prin hol. Nici măcar o mişcare, nici măcar un sunet, nici măcar un miros îmbietor… Prin faţa ochilor îi treceau imagini cu mama sa care îi pregătise în fiecare dimineaţă, micul-dejun și pachețelul pentru școală, care a avut grijă să nu-i lipsească nimic şi care a încercat să ţină loc de mamă şi de tată în ultimii 4 ani, după ce tatăl ei s-a stins din viaţă în urma unui accident de mașină. Mare noroc a avut că mama sa a supravieţuit, chiar dacă o perioadă a stat mai mult prin spitale. În acele momente şi-a dat seama cât de imprevizibilă e viaţa omului şi cum într-o clipă poţi avea totul iar mai târziu nimic.

Telefonul fix începu să sune, aşa că o trezi din visare şi o făcu să păşească în casă. Îşi aruncă cheile în coşuleţul de pe măsuţa de la intrare şi încălţată cum era se îndreptă spre telefon.

– Alo? Da vă rog, rosti Ioana curioasă cine mai sună pe fix în ziua de azi.

– Alo? Geta? Întrebă vocea de la celălalt capăt al firului.

– Nu, Ioana sunt. Mama nu e acasă tanti Maria, răspunse Ioana, recunoscându-i vocea Mariei, prietena cea mai bună a mamei sale. Şi eu tocmai am intrat în casă, vin de la aeroport. Am fost în Austria unde am internat-o pe mama. E bine, nu vă îngrijoraţi, doar că s-a simţit foarte rău în ultima perioadă iar ieri a căzut din picioare. A trebuit să chemăm Ambulanţa…

– Şi cum de a ajuns tocmai în Austria? Înseamnă că e ceva foarte grav… sau a trebuit să daţi ceva la cineva… că la noi doar bogătanii se tratează în străinătate… Dacă nu vrei să-mi spui, nu-mi spune, am întrebat şi eu aşa…

Ioana se amuză în sinea ei de curiozitatea femeii dar îşi aminti vremurile când erau vecine de palier la bloc şi o vedea mereu pe tanti Maria în geam urmărind pe unul şi pe altul şi chiar îşi aduse aminte de clipa când i-a lipit gumă de mestecat pe vizor căci venise şi ea cu un băiat până în faţa uşii şi vedea cum la vizorul doamnei Maria era activitate, ba se lumina, ba se întuneca…

– Nu tanti Maria, nu am dat nimic; mama are o asigurare medicală privată cu acoperire internațională încheiată prin MediHelp International şi am apelat la ea. Are parte de acoperire europeană și internațională, acces la spitale publice și clinici private în spațiul european și internațional, acoperire integrală a cheltuielilor cu spitalizarea, inclusiv a costurilor intervențiilor chirurgicale, acoperire în cazul unor boli grave, precum cancerul și include intervențiile chirurgicale, spitalizarea, tratamentul în ambulatoriu, medicamentele iar în plus oferă și servicii de urgență și asistență 24/7. O făcuse mai demult pentru liniştea ei sufletească după ce a avut loc accidentul în care l-am pierdut pe tata și a stat internată la noi în spital. Știți cum e la noi, stăteau câte două într-un pat, condițiile erau sărăcăcioase… și asta după ce a cotizat atâția ani la Sănătate… nici nu s-a gândit vreodată că va avea nevoie de ea… dar uite că nu știi ce îți rezervă viața… când ești tânăr nu prea te gândești la sănătate, când îmbătrânești poate fi uneori prea târziu…

– Ai dreptate Ioano, eu mereu am zis că că într-o lume perfectă oamenii ar muri de bătrânețe. Dar cu atâtea boli câte există… crezi că boala stă să aleagă? Tânăr, bătrân, nu contează. Nu vezi acum la televizor? Copilași bolnavi de cancer și părinți care nu își permit tratamentul și stau la mila celorlalți să adune bănuți pentru a putea merge în străinătate să-și vindece copilașii…

– Așa e tanti Maria, răspunde Ioana, mirată de făgașul pe care ajunse discuția. Pe mine m-a ferit Dumnezeu de spitale până acum, dar oricum stau liniștită. Mie mi-a făcut mama un plan de asigurare de sănatate ce poartă denumirea de MediHelp Superior Plan și oferă acoperire internațională, îngrijire medicală privată la cele mai bune centre medicale din lume, cu o limită de acoperire a poliței de 2,5 milioane de euro, 100% acoperire pentru spitalizare și servicii ambulatoriu inclusiv cheltuieli cu operatiile, 100% acoperire pentru servicii de ambulanța, chiar și îngrijire maternitate... bine, asta când o să am nevoie…din punctul ăsta de vedere sunt asigurată.

– Asta e bine fata mea, Hai că te las, probabil ești obosită după atâta drum. Transmite-i mamei tale multă sănătate și spune-i să mă sune când vine acasă.

– Săru-mâna tanti Maria. Sănătate! și Ioana închise telefonul cu gândul să caute pe internet o rețetă de prăjitură cu mere, să-i mai treacă dorul de mama ei care mereu s-a gândit la toate. Chiar și merele îi erau spălate și lăsate pe masa din bucătărie într-un vas, în cazul în care i se va face poftă de prajitură cu mere.

Această poveste a fost scrisă pentru SuperBlog 2014, Proba 9: Cum să alegi asigurarea de sănătate perfectă, însă în ea te poți regăsi și tu. Fiecare s-a lovit cel puțin o dată de sistemul public de sănătate din România iar impresia lăsată nu a fost tocmai plăcută. Avem medici buni și în România însă condițiile în care aceștia lucrează și încearcă să salveze vieți sunt în unele locuri jalnice. Nu mai vorbesc de salariile care sunt infime față de salariile celorlalți medici la nivel internațional, lucru care nu îi motivează ci dimpotrivă îi împinge să accepte sau să ceară anumite ”atenții”. Aceste lucruri nu le vei vedea în țări precum Austria, Germania sau Anglia unde medicii lucrează cu tehnologie de ultimă oră, în săli complet echipate și în condiții impecabile.

Trag nădejde că peste câțiva ani voi putea spune aceleași lucruri despre condițiile din România, însă până atunci singura noastră șansă de a beneficia de condițiile din străinătate, pentru noi, oamenii de rând, este de a încheia o asigurare privată de sănătate. Fiecare e liber să aleagă însă sfatul meu e să alegi ce îți permiți și ce ți se potrivește!

Cei pe care i-am menționat în povestea mea se numesc MediHelp International și sunt cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate și asigurări medicale internaționale din Europa Centrală și de Est, prezenți pe piață încă din 1999. MediHelp International vă poate oferi și asigurare BUPA, fiind managerul de distribuție al Bupa International în Ungaria, România și Bulgaria. In parteneriat cu Bupa International, MediHelp îmbina cu succes asigurarea internațională de sănătate cu asistența medicală internațională, în beneficiului clienților săi.

MediHelp-logo-2012-298x300

 Tu ce așteptări ai de la o asigurare internațională de sănătate?

E important pentru tine să știi că tu și cei dragi sunteți acoperiți de o asigurare în cazul în care ar apărea o problemă gravă de sănătate și că nu vei plăti sume exorbitante în eventualitatea în care ai avea nevoie de o intervenție chirurgicală importantă sau tratamente costisitoare?

Reclame

2 gânduri despre „Mamele se gândesc la toate…

  1. Cristina Dragomir

    tocmai pentru ca am avut de-a face cu sistemul medical in ultima perioada si imi e scarba de el, consider ca merita sa iti faci o asigurare internationala de sanatate pentru a beneficia de tratamente si comportamente umane. Ma indoiesc ca iesi mai scump decat dand spaga in Romania

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s