Team building la Straja

Știu că lucrurile bune și frumoase se obțin cu multă trudă însă atunci când trebuie să merg cu mașina pe distanțe foarte mari mi se pare un adevărat chin. Aș putea spune acum: Ferice de cei ce stau mai în centrul țării, căci ei au parte de toate frumusețile, fără a fi nevoiți să petreacă prea mult timp pe drum. Și spun asta după drumul de aproape 8 ore până la Straja, la Vila Alpin unde am petrecut clipe minunate alături de colegii mei.

descărcare images

Când a venit Mariana cu ideea unui team building la Straja pentru toată firma, m-am gândit că e aici la noi, lângă Vicov, în județul Suceava, ca apoi să aflu că de fapt e în Hunedoara, aproape de Lupeni. Știam că Straja noastră nu e stațiune căci Mariana tot vorbea de frumusețile stațiunii, de tabăra de la Straja unde a fost băiatul ei în urmă cu câțiva ani, de pârtii de schi, munți și peisaje de poveste dar am zis că poate nu mă pricep eu, căci am cam lipsit de la orele de geografie.

harta

Am avut noroc cu Mircea care m-a lăsat să stau în față (spre supărarea Cristinei despre care știu de mult timp că îl place) și astfel drumul nu mi s-a mai părut atât de obositor. Greu mi s-a părut să-l ascult 500 km vorbind despre fotbal, transferuri, fotbaliști și campionate. Cred că aș putea să-mi dau doctoratul în fotbal acum, atât de pregătită mă simt. Oricum tot drumul mi-am repetat în gând că voi fi cu colegii într-un team building la munte, nu într-un cantonament la Straja și că la finalul drumului se va termina subiectul fotbal. La cât e Mircea de pasionat de fotbal, mai-mai că ne-ar fi scos dimineața la antrenamente.

Am ajuns destul de târziu în stațiune și extrem de obosiți încât am hotărât ca seara să o dedicăm odihnei și pregătirii pentru a doua zi.

După ce ne-au fost repartizate camerele de o tânără extrem de drăguță, am urcat fiecare în camera sa, cu gândul de a face un duș și a privi la televizor sau a citi o carte.

Gândurile astea le aveam și eu însă după ce am despachetat și am făcut un duș mi-am zis să cobor până la recepție să beau un ceai cald și să fumez o țigară. Rău moment mi-am ales, mai ales că de 3 zile eram la dietă. În restaurant tocmai se servea cina, era plin de oameni zâmbitori și un miros ademenitor care te lua pe sus și te ducea fără să-ți dai seama la o masă. Bucate tradiționale erau frumos așezate pe mese, cârnați, rulade, fripturi, toate apetisante. Când arunc o privire într-un colt al restaurantului, Mirciulică al meu se lupta cu o fleică de porc.

– Bine măi șmecherie, noi ne-am dus la nani și tu bagi la maț de unul singur? îl întreb eu revoltată, mai ales când văd lângă farfuria cu mâncare și un pahar de vin de un roșu aprins, exact cum îmi place mie.

– Dacă ai ști cât e de bună carnea asta, te-ai așeza aici lângă mine și ți-ai comanda și tu o porție.

– Eu nu pot mânca de una singură, mai ales când sunt la dietă, i-am spus. Trebuie să le chem și pe fete. Ori suntem toate la dietă, ori nu mai suntem. Și imediat am pus mâna pe telefon și mi-am chemat colegele să coboare în restaurant ca e rost de mâncare strașnică. Fiecare a mai ciocănit și pe la ușa celorlalți astfel încât în 20 de minute ocupasem 3 mese din restaurant și deja vinul începuse să curgă în pahare iar la unii să se urce la cap. Dar nu a ținut nimeni cont de asta, ne-am simțit bine și am ajuns să ne cunoaștem mult mai bine între noi căci e drept că vinul dezleagă limba.

14936058 14942230 14942559

A doua zi, mai cu durere de cap unii, mai plini de viață, curiozitate și dorință alții, am zis că trebuie să ne grupăm în funcție de abilitățile și preferințele fiecăruia și să profităm din plin de vremea frumoasă. La fel am făcut și în zilele care au urmat, am profitat din plin de tot ce ne înconjura.

O parte au pornit într-un circuit pe Valea Brăița, au văzut cascadele Brăiței și au venit cu niște fotografii superbe. Alții au ales muntele și au urcat pe Vârful Straja și Vârfu Mutu (aici a mers Mircea că era curios) iar cei mai tineri s-au aventurat în tot felul de exerciții aplicative: cățărare, coborâre în rapel sau coborâre pe tiroliană.

descărcare (1) descărcare (2) images (1)

Eu am tras o fugă până la Târgu Jiu, fiind mai mult pasionată de cultură și de operele lui Brâncuși iar Cristina, colega de birou a insistat să vizităm și câteva mănăstiri, dacă tot am ajuns în zonă (Mănăstirea Colt, Prislop, Tismana)

DSC_0756DSC_0809

La recepția Vilei Alpin unde am fost cazați am aflat tot felul de informații despre excursiile care se pot face în zonă: Retezatul mic (cheile Scorota, Stâna Scorota, peștera, cascadele de pe Valea Mari, Vârful Piatra Iorgovanului), vizitarea monumentelor istorice din munții Orăștiei (sistemul cetăților Dacice, Sarmisegetuza Regia, Costești, Reședința Regelui Burebista, Blidaru), locuri și povești din Țara Hațegului (cetăți, biserici,mănăstiri, Sarmisegetuza Ulpia Traiana, Muzeul Țării hațegului, rezervația de zimbri)

Frumos a fost faptul că aceste activități le-am făcut împreună dar și separat, ne-am cunoscut mai bine dar nu ne-am plictisit unul cu prezența celuilalt, ne-am relaxat, am mai văzut din frumusețile României și am sudat mai bine echipa. Astfel de activități de ieșire din birou și din cotidian ar trebui organizate mai des de firme și nu neapărat pe banii firmei. Firma poate contribui cu o mică sumă iar restul să fie achitat de fiecare, căci odată ce prinzi gustul relaxării îți vei dori tu ca angajat să ieși undeva cu colegii și vei fi dispus să achiți diferența. Ar fi așa ca un fel de mini-concediu dar împreună cu colegii căci o echipă solidă se construiește și în afara orelor de program.

După așa o experiență am stabilit că mergem și la iarnă, tot în aceeași formulă, căci așa un loc nu e de vizitat doar o dată în viață. Deja mă gândesc la pârtiile pline de zăpadă, schi-urile alunecând la vale, vântul care-mi bate-n plete la coborâre și ovațiile colegilor când voi ajunge la baza pârtiei fără nicio căzătură. Ei cred că eu mă pricep doar la taste și hârțogăraie. Le arăt eu lor la ce mai sunt bună!

Experienta impărtășită pentru SuperBlog 2014

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s