Epilarea definitivă – de la tendințe la practică

Folosirea tehnologiei laser pentru a elimina parul nedorit de pe corp este eficientă și oferă rezultate rapide. Nu cred că există persoană care să spună despre sine: mamă, ce-mi place părul meu de pe picioare/brațe/față/piept și pe unde le mai crește păr femeilor și bărbaților.

Teoretic, așa e firesc că crească fire de păr pe tot corpul, însă practic nu e deloc plăcut și apelăm la tot felul de chestii pentru a scăpa de el. În ordinea intensității durerii, cea mai dureroasă metodă e epilatorul. Acesta smulge firele din rădăcină iar durerea se simte în fiecare fir atunci când epilatorului trece peste ele și le smulge. Urmează apoi ceara care dintr-o lovitură dezgolește o porțiune bună de piele, dar câtă durere pentru o piele fină … parcă e prea mare suferința. Avantajul e că firele de păr încep să crească mai greu și chiar se observă o subțiere a firului de păr. Urmează apoi deja clasica lamă, folosită de bărbați în special, dar și de femei. E o metodă rapidă, complet nedureroasă însă la fel de ineficientă căci la câteva zile firele încep să răsară din nou, parcă mai îndrăznețe ca data trecută. Cred că datorită lipsei durerii au ales bărbații această metodă. Chiar nu mi-aș putea imagina un bărbat care să-și dea barba jos cu epilatorul sau cu ceară, dacă tot se plâng că trebuie să se bărbierească zilnic.

silkn-flashgo-luxx (1) silkn-flashgo-luxx (3)

Mai nou și bărbații au început să aibă mai multă grijă de ei. Dacă până acum era semn de masculinitate părul de pe piept sau picioare, acum masculii noștri transformă această tendință în practică. Chiar mă amuză filmulețele de pe internet cu bărbați care stau să-i epileze soțiile/prietenele și urlă ca din gură de șarpe când trag banda cu ceară. Dacă ar ști ei de epilatoarele astea cu lumină pulsată IPL, cred că nu ar mai sta pe gânduri și și-ar cumpăra unul.

silkn-flashgo-luxx (4) silkn-flashgo-luxx

Un asemenea epilator e Silkn Flash&Go Luxxun aparat de epilare definitiva testat dermatologic de oameni de specialitate. Acest aparat captează toate beneficiile clinice ale luminii intens pulsate pentru îndepărtarea părului în intimitatea propriei locuințe. Poate fi folosit și pentru zonele sensibile cum ar fi zona inghinală, mustața, perciunii, ceafa ori axila și lasă în urma sa o piele fină, catifelată și întinerită, fără fire de păr crescute sub piele sau arsuri.

Tehnologia de origine Pulsed Light este capabila de a obține rezultate reale pe termen lung în îndepărtarea părului nedorit la o fracțiune din nivelul de energie folosit de alte echipamente de epilare definitivă pe bază de lumină pulsată.

Poate pentru unii IPL e limbă străină, dar orice limbă străină se învață mai ușor dacă ai un interes. Prin urmare dacă ești interesată de îndepărtarea definitivă a părului nedorit, află că procesul de tratament pe baza de lumina IPL e cunocut încă de acum 15 ani, ca fiind o modalitate sigură și eficientă de a realiza dezactivarea permanentă a regenerării părului.

Îndepărtarea părului pe baza de IPL se bazează pe teoria fototermolizei selective în care energia optica este folosită pentru a dezactiva creșterea parului. Pentru a realiza astfel de efect termic, firul de par are nevoie să absoarbă selectiv energia luminoasă și să o transforme în căldură. Această selectivitate este atinsă atunci când energia optică de mare intensitate a impulsului luminos este  livrată țesutului și în mare parte absorbită de pigmentul firului de par, în timp ce epiderma și țesutul înconjurător sunt răcite în mod activ, prin intermediul unui mecanism de răcire. Melanina este pigmentul din firul de par responsabil pentru absorbția de lumină care generează căldura și care în cele din urmă dezactivează creșterea părului și astfel se ajunge la rezultatul dorit, îndepărtarea părului.

Avantajele unui asemenea aparat sunt că se poate folosi în confortul propriei locuințe, are un volum redus și poate fi luat și în călătorii pentru a continua tratamentul și cel mai important pentru cei sensibili, nu este dureros. Eu zic că merită să citești mai multe despre el.

silkn.ro-logo-241x300

Articol scris pentru SuperBlog 2014

Reclame

Un gând despre „Epilarea definitivă – de la tendințe la practică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s