O aromă unică

Mirosul de cafea îi mângâia delicat nările. Părea ceva atât de familiar însă totul din jurul ei îi era străin. Unde se afla? Cine era ea? Cum a ajuns acolo? De unde venea mirosul de cafea?

-Tu cine ești? se adresă ea bărbatului înalt care tocmai intra în cameră cu două cești de cafea aburindă.

Exemplarul masculin care tocmai i se înfățișa în fața ochilor părea venit dintr-un serial turcesc de pe Kanal D. Părul negru îi strălucea sub stratul de gel pe care îl aplicase probabil după duș, ochii de un verde intens priveau țintă spre ea, în timp ce ai ei nu se puteau dezlipi de bustul lui gol, frumos sculptat – probabil după nenumărate ore de sală. Cu trăsături ferme și un ten ușor închis la culoare, părea a fi bărbatul visurilor sale, dar totuși cum ajunsese în patul său?

-Off, iar o luăm de la capăt? spuse el și zâmbetul îi dispăru de pe buze. Chiar nu-ți amintești nimic?

Tânărul se așeză pe scaunul de lângă patul ei. Îi întinse ceașca de cafea și atunci ea îi observă pe inelarul stâng o verighetă. Un fior o trecu prin tot corpul și mai-mai că se înecase cu gura de cafea pe care tocmai o sorbise. Avea un accent ciudat, însă îl prindea atât de bine. Păcat însă că i-a dispărut zâmbetul încadrat perfect de bărbița tunsă uniform.

-Ești însurat? îl întrebă ea, sperând că obiectul strălucitor de pe deget e doar o iluzie, așa cum i se părea totul de fapt.

-Da, și tu ești măritată! Cu mine!

-Serios? Te-ai însurat TU cu mine? și obrajii i se inundară de o fierbințeală care i se părea atât de puerilă.

Nici nu-și mai aducea aminte când roșise ultima dată în fața unui bărbat. De fapt nu-și mai aducea aminte nimic. Oare ce s-a întâmplat? De ce i-au dispărut toate amintirile? Unde le-a lăsat? Cum e posibil să nu-ți amintești propriul soț? Și totuși aroma cafelei îi părea atât de cunoscută…

În timp ce-și sorbea cafeaua aromată, el îi povestea tot felul de lucruri despre trecutul lor – așa cum a făcut-o în fiecare zi din ultimele săptâmâni – sperând să aprindă ceva în mintea ei. Îi povestea despre cum s-au cunoscut în urmă cu cinci ani în Turcia unde el lucra în barul familiei și cum a renunțat la tot pentru ea, despre locurile extraordinare pe care le-au vizitat și cât de fericiți au fost până în urmă cu 3 săptămâni când din cauza unui accident stupid ea s-a trezit cu o foaie albă în loc de amintiri. A urmat apoi enumerarea eforturilor lui de a-i readuce memoria: de la fotografii din trecutul lor, la cum a încercat în fiecare zi să-i reamintească cum s-au cunoscut și cum a fost ea fascinată de cafeaua la ibric pregătită de el, cum a căutat pe internet o cafetieră profesională care să reproducă gustul cafelei la ibric despre care ea spunea că nu l-ar putea uita niciodată atunci când s-au întors în țară și cât s-a bucurat când a venit cafetiera Arzum de la magazinul MarketOnline.ro sperând că această aromă inconfundabilă îi va reînvia amintirile, despre cât de grea a fost recuperarea Denisei după accident…

okka-cafetiera_premiu_superblog-300x300

-Cine-i Denisa? l-a întrebat ea în momentul în care i-a auzit numele.

-E fiica noastră, chiar dimineață a fost externată din spital. Adevărul e că despre ea nu ți-am povestit în aceste săptămâni, de teamă să nu fac și mai rău și să faci o depresie, ceva…

Un ciocănit în ușă urmat de o bufnitură s-a auzit din camera alăturată și o mogâldeață și-a făcut apariția în tocul ușii. Micuța s-a rupt din mâna doamnei care o însoțea și a traversat cu o viteză uimitoare întreaga cameră și nu s-a oprit decât în brațele mamei sale.

-Mami, mi-a fost dor de tine.

Șiroaie de lacrimi au început să-i curgă femeii pe obraz în timp ce-și strângea puiul în brațe și îi săruta întreaga fățucă.

-Ăsta e singura aromă pe care nu aș putea s-o uit vreodată!

logo_marketonline_mic1

Articol scris pentru prima proba din competitia SuperBlog2015

Un gând despre „O aromă unică

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 1. O mie și una de… arome!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s