Parte din evoluție

Evoluăm pe zi ce trece.

Evoluăm ca oameni, tehnologie sau industrie prin noi cunoștințe și realizări, prin noi descoperiri și invenții.

Pentru că de la începutul lumii am tot evoluat, în mod sigur vom face asta și de-acum în colo. De la an la an se produc tot felul de schimbări, se descoperă tot felul de lucruri menite să ne facă viața mai ușoară, se inventează lucruri care în urmă cu câțiva ani erau doar la stadiul de scenariu pentru filmele SF. Ne-am obișnuit cu evoluția și dacă într-o zi un lucru pe care suntem obișnuiți să-l vedem ar dispărea, s-ar crea un adevărat haos… pentru moment, căci omul este inventiv și în mod sigur ar găsi alte soluții.

În proba 9 din Competiția SuperBlog 2015, bloggerii au fost provocați să se gândească la : ”Cum ar fi lumea dacă n-ar exista cauciucul?”

Pare ceva banal, însă lipa oricărui element din procesul de evoluție ar duce la cu totul alte rezultate, ar putea să ne întoarcă cu mulți ani în timp și indiferent de calea pe care am alege-o, nu am mai ajunge niciodată în punctul în care suntem astăzi.

Te-ai gândit vreodată în timp ce stăteai la coadă la casa de marcat în supermarket, la benzile transportoare de uz general care duc cumpărăturile până la casiera care scanează produsele? Aceste benzi transportoare le-au ușurat și lor munca dar și nouă. Cum ar fi să trebuiască să scoți pe rând produsele din coș în momentul în care ajungi la casa? S-ar fi creat cozi interminabile, ne-am fi plâns și mai mult de dureri de spate iar casierele ar fi fost prea obosite de munca pe care trebuie să o depună.

Folosite în centrele de livrare, industria alimentară, auto, tipografii sau agricultură, benzile transportoare îmbunătățesc astăzi productivitatea și siguranța angajaților, fiind o parte importantă din manevrarea materialelor.

Oare cum ar funcționa o lume în care cauciucul și în mod special benzile transportoare realizate din acesta nu ar exista și nu ar putea fi inventate? Ar funcționa probabil la nivelul secolului XVIII înainte să fi fost inventate, când efortul era depus de oameni și animale, nu de utilaje. Ar funcționa greu iar evoluția ar întârzia să apară deoarece toate descoperirile merg mână în mână iar evoluția e rodul descoperirilor care ne fac viața mai ușoară. Așa că, până și ”banalul” cauciuc e o parte importantă din evoluție, așa cum este și roata, focul, electricitatea, cerneala,  telefonul sau internetul.

Parte din evoluție sunt și cei de la Elastimpex România, care ne pun viața în mișcare prin gama de produse pe care o comercializează, de la benzi transportoare cu inserție textilă, benzi transportoare cu insertie metalica, benzi speciale, plăci tehnice din cauciuc sau covoare din cauciuc, la partea de service, vulcanizare și recondiționare tamburi.

logo_elastimpex_superblog-sponsor-2015

Reclame

Un gând despre „Parte din evoluție

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 9. Cum ar fi lumea dacă n-ar exista cauciucul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s